bg header new

logo hboDe december editie van Huurders Informatie is gereed. U kunt ons blad vanaf 6 december 2018 tegemoet zien.

 

 


Huurders Informatie

Ons bestuur denkt dat het zinvol is om hier, op deze digitale plek, eens wat te schrijven over Huurders Informatie. Het moment is goed, want over ruim een week valt de december editie 2018 bij alle huurders van Bergopwaarts op de deurmat of in de brievenbus. Huurders Informatie bestaat sinds 2006 en beleeft nu de 13e Jaargang nr. 2. We hopen dat we er ook deze maal in geslaagd zijn om er van belang zijnde informatie in te plaatsen die voor u goed leesbaar zal blijken te zijn.

IMG 6660 HIPapier of digitaal
We leven momenteel in een tijd die we gerust als een soort van digitaal tijdperk mogen kwalificeren. Papieren correspondentie en informatie nemen een steeds geringere plaats in bij het communiceren met elkaar en internet, mailen, appen, facebooken en allerlei andere digitale zaken nemen een vaste plaats in bij het communiceren met elkaar.
Het is dan ook niet zo gek dat wij u en onszelf in het voorwoord van de december editie van ons blad de vraag stellen: “Is het nog wel zinvol om Huurders Informatie op papier uit te brengen”? Wij denken van wel. Het is namelijk zo dat wij op ieder moment dat wij in contact komen met huurders van Bergopwaarts – en er ook aan denken – hen de vraag stellen wat zij eigenlijk vinden van dit blad. Het is nog niet voorgekomen dat er iemand zei: “Stop er maar mee”. Integendeel, vrijwel alle huurders die wij hierover benaderden gaven aan het van belang te vinden dat Huurders Informatie blijft bestaan. Dus……. We gaan er mee door!!!


Een flinke klus

Denk niet dat het zomaar even gedaan is met de uitgave van zo’n editie. We doen namelijk alles (nou, bijna alles) zelf vanuit ons bestuur. Allereerst moet er gedacht worden over de inhoud. Dus zoeken naar onderwerpen. Het moet interessante informatie zijn. Als het kan actueel en het moet de huurders, dat zijn we zelf ook, raken. Je moet er iets aan hebben. Als we dat weten: “Schrijven”. Dan de illustraties. Foto’s, andere plaatjes. Meestal zelf maken, soms kopen, op allerlei plekken zoeken. Dan, wat moet er op de voorpagina. Een beetje rondom mailen. Die wil dit, de ander wil dat. OK, we zijn er. Secretaris Ton van de Weerd gaat met de hele handel naar Smits Print & Druk Service in Deurne. Daar gaat hij in een urenlange sessie met de dtp’er in de slag om de opmaak van het geheel te maken. Alles akkoord, dan de drukproef. Die gaat per mail rond, wordt aan alle kanten bekeken en aan het eind van de rit komt het groene licht. Drukken maar!

Een week later
Een pallet vol met Huurders Informatie wordt door de drukker afgeleverd in ons kantoor. Van Bergopwaarts hebben we alle adressen van de huurders op etiketten binnen gekregen.
Even een opmerking hierover. Eerder kregen we die etiketten op de naam en het adres van de huurders. Dat mag niet meer van Europa. Bergopwaarts verstrekt ons nu uitsluitend de adressen van de huurders met als opschrift: Aan de bewoners van ….enz.
De wijken en de etiketten worden verdeeld en de bezorgers plakken totaal 4875 etiketten op de boekjes. In de daarop volgende week valt Huurders Informatie bij u op de deurmat of in de brievenbus. Het bezorgen geschiedt door leden van ons bestuur, al dan niet bijgestaan door kinderen en/of kleinkinderen.

Op- of aanmerkingen
Wij doen ons best om er een goed leesbaar en informatief blad van te maken. Mocht u echter op- of aanmerkingen hebben of goede ideeën over de inhoud hebben dan horen wij graag van u. Elke donderdagmorgen zitten wij tussen 10.00 en 12.00 uur op ons inloopspreekuur in ons kantoor aan de Stijn Streuvelslaan 48a, ons telefoonnummer is 0493 323200 en ons mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Huurders Informatie ook op de website
Mocht het nu zo zijn dat u, als lezer van dit verhaaltje, toch liever het blad digitaal wenst te lezen dan hebben wij ook aan u gedacht. De laatste edities van Huurders Informatie kunt u ook via deze website lezen. Even naar Home en Informatie en u bent er.

En…… of u nu leest van papier of van het scherm: “Veel leesplezier”.

Het bestuur van HBO De Peel

­