bg header new

logo hboHet bestuur van HBO De Peel hield een huurdersavond voor de huurders in Helenaveen, die in een huurwoning van Bergopwaarts wonen.

 

 

Nieuwe opzet Huurdersavonden
In 2016 zijn wij afgestapt van onze gewoonte om per jaar één huurdersavond in Asten en één huurdersavond in Deurne te houden. Ons bestuur heeft toen besloten om wat dichter naar de huurders toe te gaan en afzonderlijke huurdersavonden te houden in wijken en kerkdorpen, dus dichtbij de huurders. Vanaf dat moment tot op heden hebben wij 11 huurdersavonden gehouden en we waren dus nu toe aan onze 12e huurdersavond volgens deze nieuwe manier.

Huurdersavond Helenaveen
Donderdagavond 1 november 2018, half acht. We zitten met drie van onze HBO De Peel bestuursleden in een zaal van De Gouden Helm in Helenaveen. Tien dagen daarvoor hebben we in elk van de 80 woningen die Bergopwaarts in Helenaveen verhuurt een uitnodiging bezorgd, voor een huurdersavond voor de huurders van Bergopwaarts die daar wonen.
De tafels zijn in gereedheid gebracht, de koffiekopjes en de plakken cake staan gereed, de beamer is aangesloten en vertoont de boodschap: HBO De Peel heet u van harte welkom op de huurdersavond in Helenaveen.
Wat gebeurt er, er komen totaal twee huurders uit Helenaveen onze zaal binnen. Zij zijn zelf zeer verbaasd over het feit dat zij de enige bezoekers van deze avond zullen zijn. Ondanks de wat lege zaal geven zij aan erg geïnteresseerd te zijn in HBO De Peel en wat wij te vertellen hebben over alles wat er zich afspeelt op het gebied van het huren bij Bergopwaarts. Wij voelen er zelf ook voor om de avond te laten verlopen alsof de hele zaal gevuld was met de huurders die wij hadden uitgenodigd.

Conclusie
Kort en goed, wij vonden het aangenaam het geheel van onze presentatie door te nemen met deze twee huurders en hebben ons best gedaan om hen van alles wat wij wilde vertellen en alles wat zij verder nog wensten te horen op de hoogte te brengen.
In een goede sfeer onder het genot van een kopje koffie etc. verliep deze “huurdersavond” voor drie bestuursleden en twee huurders.

Wat nu?
De opkomst van huurders op de gehouden huurdersavonden “dicht bij de huurder” is zeer wisselvallig te noemen. Enkele getallen?: 30, 0, 20, 75, 15, 1 en nu de laatste 2. Wat we er precies verder mee gaan doen weten we nog niet. Als we alle wijken en kerkdorpen hebben gehad zetten we alles op een rijtje en proberen we daar de beste conclusie uit te trekken. Tot het zover is laten we ons niet uit het veld slaan en gaan we gewoon door. We zijn er per slot van rekening voor alle huurders van Bergopwaarts.

Het bestuur van Bergopwaarts.

­