bg header new

iedere cent omdraaienWanneer u het nieuws van de laatste weken heeft gevolgd dan weet u dat de Belastingdienst op zeer, zeer negatieve wijze in het nieuws is gekomen.

 

 


Dat wat de ambtenaren van deze dienst hebben uitgespookt in het kader van het beleid rondom de toeslagen grenst aan het ongelooflijke. In de uitzending van Radar van vorige week, 11 november 2019, werd dit handelen aan de kaak gesteld. Mocht u dit onderwerp terug willen zien dan kan dat via de volgende (externe) link: OUDERS IN DE SCHULD DOOR DE FISCUS

In de aankondiging van de uitzending van Radar van vanavond spreekt men de Belastingdienst weer aan. Zo is daar te lezen:

" 'Top Belastingdienst wist van misstanden rond toeslagen'
De ambtelijke top van de Belastingdienst heeft willens en wetens toeslagen stopgezet van mensen waarvan ze wist dat die er wel recht op hadden. Tot op het hoogste niveau werd besloten om jarenlang door te gaan met deze onrechtmatige aanpak. Dat schrijven Trouw en RTL Nieuws op basis van documenten die staatssecretaris Menno Snel (Financiën) vrijdag openbaar heeft gemaakt. Snel deed dat nadat beide media een verzoek op basis van de Wet openbaar bestuur indienden.
Hoewel Snel eerder stelde dat hij geen aanwijzingen voor ambtsmisdrijven door ambtenaren heeft gevonden, biecht hij in een brief aan de Tweede Kamer wel op dat de hoogste leiding op de hoogte was van de gang van zaken. Daarnaast zouden lagere ambtenaren instructies hebben gekregen om 'langs de randen van de wet' te werken om fraude zo hard mogelijk aan te pakken."
Bron: Radar - AvroTros

De Woonbond publiceert ook een artikel over de Belastingdienst en de toeslagen en refereert daarbij aan een onderzoek van het Centraal Planbureau. Mocht u belangstelling hebben voor dit artikel kunt u dit bereiken via deze (externe) link: TERUGBETALEN TOESLAGEN

­