bg header new

logo hboVan Rabobank naar bestuurskantoor van Bergopwaarts en bibliotheek en nu naar 22 sociale huurappartementen en een ijssalon. Dat is de geschiedenis in een notendop van het gebouw aan de Markt/Oude Martinetstraat in Deurne.

 

 

Bergopwaarts herontwikkelde dit gebouw dat al geruime tijd leegstond. Huurders voor dit grote pand konden niet gevonden worden en dus zocht Bergopwaarts naar een goede bestemming. Die goede bestemming is er zeer zeker gekomen. Het kantoorgebouw is omgevormd tot 22 sociale huurappartementen – waarvan 3 maisonnettes – en een commerciële ruimte waarin ijssalon Italia zich heeft gevestigd.

In oktober 2017 werd gestart met de grootscheepse verbouwing van het pand en afgelopen maandag 9 juli 2018 werden de appartementen op feestelijke wijze opgeleverd. Ons bestuur werd daarbij ook uitgenodigd en wij waren dan ook met een afvaardiging aanwezig.

Directeur-bestuurder van Bergopwaarts Tanja Liebers memoreerde de geschiedenis van het gebouw en wenste de toekomstige bewoners van de appartementen veel woonplezier in een woning die echt midden in het centrum van Deurne is gelegen. Zij gaf daarbij aan dat de verwezenlijking van de plannen voor dit gebouw in een sneltreinvaart zijn verricht, dat vooral te danken is aan een uitstekende samenwerking tussen de gemeente Deurne, Bergopwaarts en de aannemer.

Oplevering martinetstraatSamen met de aannemer verrichtte mevrouw Liebers de openingshandeling door met een enorme schaar de linten door te knippen bij de toegangsdeur van het woongebouw.

 

 


Ook wij, de bestuursleden van HBO De Peel wensen de toekomstige bewoners van de appartementen erg veel woonplezier toe!

­